Kinetoterapia – beneficii în recuperarea copiilor cu nevoi speciale

DSCN7682 Kineto

       Printre serviciile oferite copiilor cu dizabilităţi în cadrul centrului nostru de recuperare se află şi kinetoterapia. Într-o traducere simplă, ea se referă la terapia prin mişcare şi este adresată recuperării fizice printr-un set de metode specifice, în funcţie de afecţiunile diagnosticate. În cazul copiilor noştri, afecţiunile sunt de natură neuro-motorii şi reprezintă impedimente în desfăşurarea activităţilor zilnice şi includerea lor în societate. Tocmai aceste obstacole sunt vizate când vine vorba de eforturile de recuperare depuse de copii şi de specialistul nostru în kinetoterapie, Claudiu Doru.

      ,,Activităţi care nouă ni se par normale precum mâncatul de unul singur sau îmbrăcatul sunt cele pentru care copiii fac mari eforturi sau nu le pot face deloc fără să fie ajutaţi. Spre acest gen de acţiuni ne îndreptăm atenţia prin kinetoterapie dar şi pentru a-i integra în societate, de a-i face independenţi., a afirmat specialistul nostru. Fiind vorba de şedinţe de recuperare pentru copii, Claudiu a ales o abordare diferită pentru a le susţine şi anume prin jocuri şi poveşti. Astfel, ei văd activităţile propuse ca o joacă şi sunt mai deschişi în a le duce la bun sfârşit. Totodată, faptul că şi părinţii sunt implicaţi prin continuarea activităţilor acasă constituie o sursă de progres pentru copii.

      Prin intermediul terapiilor oferite de centrul nostru, copiii ajung să facă progrese remarcabile, de care noi suntem foarte mândri şi ne bucurăm mereu!

Lasă un comentariu