Beneficiile terapiei ocupaţionale în recuperarea copiilor cu dizabilităţi

DSCN8389

      Unul dintre serviciile pe care le oferim  în cadrul centrului nostru de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi este cel de terapie ocupaţională. Odată cu desfăşurarea proiectului ,,Servicii de recuperare prin terapie ocupaţională pentru copiii cu dizabilităţi’’ susţinut de prietenii noştri de la DB SCHENKER, am putut urmări avantajele pe care le aduce o astfel de terapie. Vorbim aici despre dezvoltarea abilităţilor de motricitate fină şi grosieră. Acestea se referă la capacitatea copiilor de a utiliza mai bine lucrurile cu mâinile, precum jucării sau mâncare. O altă categorie de abilităţi vizată de terapia ocupaţională este cea a abilităţilor vizualo-motrice şi oral-motorii. Pentru îmbunătăţirea acestor abilităţi se realizează jocuri şi activităţi ce vizează o mai bună coordonare între membre şi organele de simţ. Totodată, terapia ocupaţională poate fi folosită pentru dezvoltarea abilităţilor de auto-îngrijire. Astfel, activităţi precum mâncatul fără ajutor sau spălatul dinţilor sunt cele care îi ajută pe copii să se integreze mai uşor în societate.

      Terapia ocupaţională este un serviciu care vine să completeze celelalte tipuri de terapie urmate de copii la centrul nostru, kinetoterapie sau logopedie. Pe lângă abilităţile pe care le dezvoltă, copiii au ocazia să interacţioneze cu ceilalţi copii, cu voluntarii, creându-se relaţii puternice, prietenii care, altfel, nu ar fi posibile pentru aceştia.

      Noi ne bucurăm enorm când vedem progresele făcute de copiii noştri cu ajutorul acestui tip de terapie, care îmbină lucruri practice cu distracţia, aducând deseori zâmbete pe chipul copiilor!

Lasă un comentariu