Conferință regională privind calitatea serviciilor adresate persoanelor cu dizabilități

sigla bethany vector_c13

Preocuparea noastră, ca organizație, pentru a face mai ușoară viața copiilor cu dizabilități, se traduce în două direcții mari: în primul rând, ajutorul direct pe care îl oferim copiilor și familiilor lor, constând în servicii gratuite de recuperare, sprijin moral, educație parentală și sprijin material, iar în al doilea rând suntem implicați direct în procese de loby și advocacy la nivel local și național pentru ca subiectul persoanelor cu dizabilități să fie tratat cu prioritate de autoritățile publice locale și naționale. Pentru că, e drept, România are multe probleme care trebuie rezolvate, însă persoanele cu nevoi speciale au nevoie și au dreptul să fie tratate cu demnitate și să aibă șanse egale la o viață decentă, la fel ca oricare dintre noi.

Împreună cu partenerii noștri de la Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România – Filiala Iași organizăm, pe 25 septembrie, începând cu ora 10.00, o conferință regională care va aduna, la masa de discuții, reprezentanți ai organizațiilor și instituțiilor publice locale din regiunea de Nord-Est a României – județele Iași, Vaslui, Suceava, Neamț, Botoșani. Împreună cu invitații noștri vom realiza o analiză a serviciilor sociale adresate persoanelor cu dizabilități existente în regiunea de Nord-Est a României. Structura conferinței este dată de două direcții principale și anume prezentarea de modele de bună practică în servicii sociale implementate în județele amintite și dezbaterea celor mai importante aspecte privind cadrul legislativ de respectare și asigurare a drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Conferința regională este o acțiune organizată în cadrul proiectului ,,Creșterea capacității organizațiilor neguvernamentale din județul Iași în furnizarea de servicii sociale pentru copii și tineri cu dizabilități”, co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: