Voluntariatul pentru copii – terapie în ambele sensuri

DSCN8391

       Așa cum știm cu toții, voluntariatul este o activitate care aduce extrem de multe beneficii pentru cei care hotărăsc să îl practice. De la experienţa acumulată în diferite domenii până la recunoașterea constantă și bucuria celor pe care îi ajută, satisfacțiile sunt direct proporţionale cu implicarea voluntarului în activităţile alese. În cazul voluntarilor Bethany, satisfacțiile primite de aceștia poartă amprenta oamenilor pe care îi sprijină. Dacă săptămâna trecută vă povesteam despre activitățile realizate de voluntari în cadrul proiectului Amici pentru bunici, săptămâna aceasta vă vom povesti despre rolul voluntarilor în succesul atelierelor de terapie ocupaţională dedicate copiilor cu dizabilităţi.

       Dacă pentru cei mai mulți dintre tineri sâmbăta e zi de dormit până târziu, pentru voluntarii Bethany e un prilej bun de a-și da întâlnire, plini de entuziasm, cu copiii care vin la atelierele de terapie ocupaţională. Acestea combină beneficiile recuperării prin terapie ocupaţională cu activităţi distractive, menite să dezvolte cât mai bine abilităţile de motricitate fină şi grosieră ale copiilor. Plantarea florilor în ghivece, confecţionarea de aranjamente colorate sau ornamente pentru diferitele sărbători sunt câteva dintre tematicile atelierelor, care aduc un aport considerabil în progresul recuperativ. Rolul voluntarilor se remarcă prin ajutorul acordat specialistului nostru în pregătirea materialelor pentru activităţi, supravegherea copiilor în timpul activităților și chiar participarea, alături de ei, la decuparea materialelor sau mânuirea instrumentelor de colorat. Timpul și experiențele de până acum ne-au demonstrat că pe parcursul atelierelor noastre se crează o legătură specială între voluntari şi copii, care îi răsplătesc cu multă afecţiune de fiecare dată.

Credem cu tărie că voluntarii sunt unul din ,,ingredientele” care fac din fiecare din proiectele noastre niște povești cu final fericit pentru mulți dintre copiii cu care lucrăm.

Dacă vrei să te alături voluntarilor noștri și să fii unul din oamenii care nu doar își doresc să se schimbe ceva, ci să contribuie activ la schimbare, luna octombrie e luna cea mai potrivită să te alături echipei noastre de voluntari. Scrie-ne un email la andreea.tofan@bethany.ro sau sună la 0232 278535, și află mai multe despre proiectele în care poți voluntaria.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: