Amici pentru Bunici – o întâlnire de suflet între două generații

DSCN2102

 

Căminul de Bătrâni ,,Sfânta Parascheva” din Copou găzduieşte peste 200 de suflete, fiecare cu povestea sa, mai fericită sau mai tristă. Bătrânii au construit aceste poveşti din voinţă proprie, au mai învăţat şi de la alţii, iar acum îşi folosesc experienţa pentru a oferi sfaturi încărcate de înţelepciune. Cine le ascultă? Voluntarii noștri care petrec săptămânal timp cu bunicii din cămin.

Indiferent de anotimp, ziua de marţi a fiecărei săptămâni marchează vizita voluntarilor Bethany la Căminul de Bătrâni. Plini de entuziasm, voluntarii noștri acordă o parte din timpul lor vârstnicilor, care se bucură nespus de compania tânără. Bunicii sunt doritori să ofere sfaturi iar voluntarii să le primească, aşa că discuţiile dintre cele două generaţii pot uita noţiunea timpului. Doamnele din cămin joacă rolul unor gazde deosebite de fiecare dată, aşteptându-i pe voluntari așa cum și-ar aștepta nepoții: cu un dulce. Tinerii care merg la cămin încearcă prin diferite activităţi să ofere vârstnicilor un timp de calitate, presărat cu zâmbete și bună-dispoziție. Jocurile de şah sau table, ajutorul acordat în rezolvarea unor sarcini ce implică mai mult efort, seri de dans sau film sunt activităţi menite să fie atât folositoare, cât şi distractive, aşa cum declară şi Diana B., voluntara noastră care coordonează acest proiect; ,,Activitatea de aici mi-a oferit ocazia de a cunoaşte oameni deosebiţi, care îmi sunt foarte dragi. În fiecare marţi, voluntarii Bethany sunt aşteptaţi cu mare plăcere de către bătrânii care participă la activităţile propuse. Personal, apreciez foarte mult recunoştinţa şi bucuria bătrânilor cu care ne petrecem în mod plăcut timpul. ”.

Activitatea de la Căminul de Bătrâni reuşeşte să aducă împreună generaţii diferite, dar care învață permanent unii de la alții. Tinerii împrumută din experiența de viață a celor pe care îi vizitează, în timp ce aceștia din urmă se molipsesc, de cele mai multe ori, de entuziasmul și tinerețea voluntarilor noștri. Și în asta constă, zicem noi, succesul proiectului nostru Amici pentru Bunici.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: