Mai multe ONG-uri din Iaşi marcheză Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

Afis_autismCu siguranţă ştiţi că pe 2 Aprilie este sărbătorită Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, stabilită de Organizaţia Naţiunilor Unite, la data de 18 decembrie 2007. În toată lumea, în jurul acestei date, organizaţiile care promovează cauza persoanelor cu autism desfăşoară acţiuni menite să atragă atenţia asupra problematicii acestei afecţiuni care atinge, conform celor mai recente studii, una din 100 de persoane.

În Iaşi, Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (ANCAAR) în parteneriat cu noi, Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany – Biroul Zonal Iaşi, şi împreună cu partenerii locali: Fundaţia „Star of Hope România”, Fundaţia „Ancora Salvării” şi Asociaţia „Surâsul albastru”, au pregătit acţiuni şi manifestări publice, în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Campaniei „Arată că îţi pasă!”.

Astfel, pe 2 aprilie, între orele 11.30 şi 12.30 va avea loc Marşul diversităţii pe traseul Piaţa Unirii – PALAS. Acolo, participanţii – copii şi tineri cu autism, elevi şi studenţi din şcolile şi universităţile ieşene – vor forma o fundă umană ce îşi propune să reproducă fundiţa din piese de puzzle, acceptată ca simbol al autismului, reprezentând diversitatea din comunitatea în care trăim. Seara, de la ora 20.00, la Primăria Iaşi se va aprinde lumina albastră, precedată de un moment demonstrativ de zumba şi urmată de lansarea lampioanelor albastre.

Alături de Palatul Roznovanu  vor fi iluminate în albastru şi Universitatea „Petre Andrei”, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, Clădirea de birouri Antal International Network.

Vă aşteptăm să fiţi alături de noi de Ziua Internaţională de Constientizare a Autismului!

Reclame

Un răspuns

  1. […] cum v-am anunţat săptămâna trecută, pe 2 aprilie, Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany a marcat Ziua Internaţională de […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: