Sprijin pentru persoanele care lucrează cu tinerii şi copiii cu nevoi speciale

Deoarece grija Fundaţiei Serviciilor Sociale Bethany pentru copiii cu dizabilităţi este una permanentă şi nu se rezumă doar la ajutorul acordat acestora şi familiilor lor, în noiembrie 2013 am demarat, alături de Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (ANCAAR) Iaşi, un proiect co-finanţat prin programul de cooperare elveţiano-român. Prin acesta dorim să mergem mai departe în demersul nostru şi să informăm persoanele care lucrează cu astfel de copii şi tineri deosebiţi.

Una dintre etapele proiectului “Creșterea capacității organizaţiilor neguvernamentale din judeţul Iaşi în furnizarea de servicii sociale pentru copii şi tineri cu dizabilităţi” a constat în organizarea unor sesiuni de formare prin care să ajungem la îndeplinirea obiectivului nostru central, şi anume facilitarea integrării în societate a acestora.

Astfel, între 19 şi 21 martie la sediile Bethany şi ANCAAR Iaşi, mai mulţi reprezentanţi ai ONG-urilor şi ai autorităţilor publice din zona Moldovei, active în domeniul promovării şi respectării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, au participat la două cursuri, susţinute de specialişti din Olanda. Participanţii au aflat mai multe despre importanţa şi dezvoltarea Managementului economiei sociale, precum şi detalii despre diverse Terapii alternative pentru persoane cu dizabilităţi.

Până în luna octombrie 2014, când se va finaliza proiectul, vor mai avea loc diverse activităţi, cum ar fi: workshop-uri în vederea promovării unor modele de bună practică privind furnizarea de servicii inovative pentru persoane cu dizabilităţi sau furnizarea de servicii de kinetoterapie, logopedie, consiliere psiho-socială, terapie ocupaţională, educaţie parentală, asistenţă socială pentru copii şi tineri.

Fiţi în continuare alături de noi pentru a fi al curent cu noutăţile din cadrul acestui proiect şi nu numai!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: