Programul de Burse pentru copii din mediul rural

Copii din LiteniÎn acest an, Fundaţia Bethany Iaşi are un nou program care vizează elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială Liteni, din comuna Belceşti, judeţul Iaşi. Acesta are două componente, una financiară şi una “de suflet”. În cadrul acestui program pilot, 11 copii vor primi burse lunare în valoare de 150 de lei cu care îşi pot achiziţiona rechizite, materiale, echipamente şi alte produse necesare pentru a avea rezultate foarte bune la învăţătură.

De asemenea, copii vor avea parte de sprijinul unor mentori, oameni din mediul de afaceri, academic sau artistic local care se vor implica voluntar pentru a-i îndruma şi ajuta să se familiarizeze cu oportunităţile pe care le oferă Iaşul. Programul este susţinut exclusiv din fonduri private, partenerii programului fiind companiile Gemini Cad Systems şi Fundaţia Autonom.

Săptămâna trecută am avut bucuria de a merge la Şcoala Gimnazială Liteni şi a-i cunoaşte atât pe copiii beneficiari ai burselor, cât şi pe părinţii acestora. Cum sunt copiii? Copii de la Liteni sunt deosebiţi. Sunt copii cu bun simţ, cu drag de carte şi de muncă, care au fost învăţaţi de mici că nu e uşor să ajungi cineva în viaţă… Sunt copii frumoşi, inteligenţi şi cu ţeluri măreţe. Peste câţiva ani vom avea cu siguranţă o profesoară de limba şi literatura română, una de matematică, un jandarm, o jurnalistă, un medic, o asistentă medicală, o educatoare şi o stewardesa care vor avea ceva în comun – au făcut performanţă la şcoala din Liteni şi sunt prieteni ai Fundaţiei Bethany.

Nicuşor, elev în clasa a VIII-a şi bursier al programului nostru ne spune că “Fără educaţie, viaţa ar fi un haos”. De multe ori, maturitatea unor copii ne surprinde în cele mai frumoase moduri, nu-i aşa?

Vizita noastră de la Liteni a fost mult prea scurtă pentru a ne cunoaşte mai bine. Dar nu mai e mult până când cei nouă copii vor veni la Iaşi să îşi cunoască mentorii din program. Să vedeţi atunci ce poveşti frumoase vom avea de împărtăşit.

Reclame

Un răspuns

  1. […] de obiecte de mobilier şi nu numai (birouri, scaune, frigider, calculator) pentru cei 12 copii din programul nostru de burse din satul Liteni, comuna Belceşti. De asemenea, 6 copii cu nevoi speciale din Iaşi s-au bucurat […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: