Un viitor decent ar trebui să înceapă cu o educaţie decentă

23

A lucra în cadrul unei organizaţii non-guvernamentale poate fi uneori pe cât de frumos, pe atât de dificil. În spatele fiecărui caz pe care îl rezolvăm ori a zâmbetului de la sfârşitul unei zile se ascund ore întregi de muncă, rugăminţi şi eforturi permanente pentru a putea veni în sprijinul celor ce ne solicită ajutorul.

Zilnic întâlnim oameni deosebiţi, oameni care în ciuda condiţiilor de viaţă precare ori a problemelor de sănătate pe care le au, continuă să fie la fel de optimişti, de perseverenţi şi de luptători. Datorită lor găsim mereu energia şi curajul necesar pentru a-i ajuta să trăiască decent. Ei sunt motivaţia şi, totodată, mulţumirea pe care o primim ca pe cel mai frumos dar. Iar copiii pe care i-am cunoscut la Liteni nu fac deloc excepţie.

Aici, într-o şcoală cu uşi vechi din lemn şi un acoperiş ce se degradează tot mai mult învaţă 450 de copii. Cu toate că spaţiul este neîncăpător, iar căldura este insuficientă, micii învăţăcei nu lipsesc nicio zi de la şcoală.Visează să ajungă departe şi ştiu că pentru a obţine ceea ce îşi doresc e nevoie de carte, de voinţă şi conştiinciozitate.

E greu de imaginat că în 2013 mai există şcoli ca cea din satul Liteni, însă de-a dreptul covârşitor este să vezi cum unii reuşesc să facă performanţă cu mănuşi pe mâini şi căciulă pe cap. Poate că nu au un mediu propice studiului, însă au determinare şi cadre didactice ce vor nu doar să îi înveţe să scrie ori să citească, ci şi să le deschidă drumul către marile oportunităţi ale vieţii.

Deoarece noi credem în visurile acestor copii, dar şi în puterea de dărui a oamenilor, am demarat împreună cu organizaţia Habitat for Humanity  un proiect amplu de renovare a şcolii din Liteni, prin care ne propunem instalarea unei centrale pe lemne, precum şi montarea de ferestre şi uşi noi.

Au înţeles deja importanţa proiectului şi au decis să se implice compania Delphi International şi Romstal Romania, cărora le mulţumim foarte mult că sunt alaturi de noi!

Te invităm şi pe tine să te alături iniţiativei noastre şi astfel să punem împreună o piatră de temelie la construcţia unui viitor mai bun pentru copiii şcolii de la Liteni.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: