Povestea unui ajutor de nădejde

DSCN10471111

Se spune că fiecare om are menirea lui. Se spune că fiecare dintre noi păşeşte în această lume cu un  rol sau cu o anume misiune de îndeplinit. Iar Manuela, sau Manu cum obişnuiesc apropiaţii să îi spună, pare a-şi fi găsit deja această misiune.

La 23 de ani, Manuela este o tânără ambiţioasă, o studentă eminentă şi o persoană cu o inimă mare. E mereu activă, dedicată şi nu obişnuieşte să se dea în laturi de la nimic. Pentru aceasta, experienţele adesea se convertesc în lecţii de viaţă, ea însăşi mărturisind că oamenii cărora le vine în ajutor sunt şi cei ce o învaţă să preţuiască lucrurile cu adevărat importante, cei ce o ajută să crească frumos.

Atunci când nu studiază, nu merge la întâlnirile cu prietenii şi nici nu-şi face planuri pentru viitor, Manuela încearcă să aducă un zâmbet şi o rază de speranţă copiilor de la centru nostru de recuperare. Cu răbdare, blândeţe şi multă afecţiune, voluntara noastră reuşeşte să pătrundă în micul univers al acestor copii cu deficienţe, reamintindu-le de fiecare dată de savoarea şi de frumuseţea copilăriei.

Ce înseamnă voluntariatul pentru Manuela? Înseamnă, în primul rând, mulţumire sufletească, bucurie şi oportunitatea de a descoperi lucruri noi. În al doilea rând, a fi voluntar spune aceasta, înseamnă a te cunoaşte pe tine însuţi, înseamnă a te dezvolta armonios din punct de vedere spiritual şi emoţional, ea însăşi învăţând ce este calmul şi răbdarea.

Ajutorul pe care Manuela îl oferă copiilor în suferinţă nu este deloc de neglijat, iar activităţile în care aceasta s-a implicat în permanenţă, aici amintind strângerea de fonduri cu prilejul Crăciunului, serbarea de Moş Crăciun şi îngrijirea copiilor abandonaţi de la maternitatea „Elena Doamna”, nu face decât să ne confirme încă o dată generozitatea, responsabilitatea şi abnegaţia voluntarilor noştri.

Iar pentru cei care nu au trăit până în prezent sentimentul oferit de experienţa de voluntar, Manuela vă recomandă cu drag să-l încercaţi, înfrumuseţându-vă astfel viaţa nu doar vouă, ci şi acelora cărora le daţi o mână de ajutor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: