„A Hospital Full of Opportunities” – Bucurii mici pentru pacienţi şi mai mici

ring-around-the-rosie-childs-play

Ni se întâmplă adesea să vrem să fim din nou copii. Să fim lipsiţi de griji şi de problemele ce zilnic apasă pe umerii noştri. Ne amintim de acel univers al culorilor, al jocurilor şi al poveştilor spuse de bunici. Ne amintim de clipele în care imposibilul devenea posibil, iar lumea întreagă o bucurie cu fiecare colţ pe care îl exploram.

Mai rar ne aducem aminte, însă, că au existat şi momente dificile în care tot universul, toate culorile, toate jucăriile deveneau gri. Erau momentele în care ne îmbolnăveam şi, pentru o vreme, frumuseţea acelei perioade era ştirbită.

Experienţa de spitalizare nu e deloc una fericită pentru nici un copil. Pe lângă boala care l-a aruncat acolo, pe lângă durerea lui şi îngrijorarea părinţilor, locul în sine nu e deloc unul prietenos. La aceşti copii ne-am gândit şi noi atunci când am iniţiat proiectul ”A Hospital Full of Opportunities”, un proiect prin care, de 4 ani încoace, încercăm să aducem optimismul şi veselia în viaţa micuţilor pacienţi ai Spitalului Sfânta Maria din Iaşi.

Dreptul la o copilărie fericită

Credem cu tărie că fiecare copil trebuie să-şi trăiască copilăria aşa cum se cuvine, iar acţiunea menţionată anterior este unul din modurile prin care vrem să exprimăm acest crez.

Într-un spaţiu frumos amenajat ce nu aminteşte de griul salonului de spital, copiii şi voluntarii noştri par să împărtăşeaşcă aceleaşi gusturi, dorinţe şi curiozităţi. E locul unde, preţ de câteva ore, nu se mai vorbeşte despre boală, despre medicamente ori despre ”oameni în halat alb”. E locul în care copiii sunt liberi să se joace, să interacţioneze cu ceilalţi copii, să se bucure.

O bucurie ce se poate citi şi pe chipul voluntarilor Bethany care prin implicarea lor activă, îi ajută pe aceşti copii să învingă mai uşor boala de care suferă. Nu obişnuiesc să spună multe despre ei, însă le place să povestească despre întâmplările amuzante ori emoţionante prin care au trecut alături de micuţi.

E de ajuns să-i priveşti şi vei înţelege imediat că sunt într-atât de copilăroşi încât să devină parteneri de joacă ideali şi totodată suficient de maturi pentru a-şi asuma responsabilitatea de a veghea asupra unui copil. Iubesc nespus ceea ce fac, iar zâmbetele, atenţia şi devotamentul ce le dăruiesc celor internaţi în Spitalul de Copii Sfânta Maria, reprezintă cea mai elocventă dovadă.

Reclame

2 răspunsuri

  1. E de ajuns sa vezi zambetul unui copilas iar inima ti se va umple de fericire. 🙂

    1. Asa este, Alecsandra! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: