Caravana Platformei Naţionale pentru Educaţie se opreşte la Iaşi

Education_cap1

Educaţia şi sistemul educaţional din România constituie de ceva vreme subiecte frecvent dezbătute. Aşadar, ori de câte ori vine vorba de educaţie, accentul cade adesea pe necesitatea acesteia, pe modul în care ar trebui făcută şi mai ales pe problemele ce le prezintă. Iar violenţa în şcoli, fuga de la ore, indisciplina şi neşcolarizarea se numără printre cele mai grave.

Din dorinţa de a soluţiona o parte dintre aceste probleme, Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) a creat Platforma Naţională pentru Educaţie, un proiect ce se adresează părinţilor, profesorilor, autorităţilor publice locale, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, organizaţiilor non-guvernamentale, centrelor culturale, reprezentanţilor mass-media şi care vizează diminuarea fenomenelor de absenteism şi abandon înregistrate în rândul şcolarilor.

Evenimentul ce va găzdui lansarea acestui proiect va avea loc pe data de 26 februarie 2013, ora 11.00 în Sala Mare a Instituţiei Prefectului Judeţului Iaşi (str. Anastasie Panu, nr. 60). Conferinţa se va bucura de prezenţa domnului Virgil Ianţu, implicat de altfel activ în promovarea drepturilor copiilor în România.

De menţionat este şi faptul că proiectul Platforma Naţională pentru Educaţie se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale (MEC) şi Direcţia Protecţia Copilului (DPC) din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), Reprezentanţa UNICEF în România, Ambasada Franţei în România şi Organizaţia World Vision, iar partener media este ziarul Adevărul.

Mărturisim că suntem mândri şi totodată onoraţi să putem susţine această cauză, Fundaţia Bethany fiind partenerul local al acestui eveniment la care vă aşteptăm pe toţi în număr cât mai mare.


Reclame

Un răspuns

  1. Necesitatea, modul educației. Dar se întreabă cineva cine are dreptul si autoritatea ca s-o ofere??

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: